Nieuws vanuit HANDEL
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken
Handel Samen en Sociaal
E-zine Zomer 2018

HANDEL - SAMEN EN SOCIAAL

Bezoek zeker onze nieuwe website, deze staat sinds kort online: www.handelsamensociaal.be
Je kan ons ook vinden op Facebook!

Reeds 2 filmpjes te zien over slimme samenwerkingen tussen sociale en reguliere economie: Kringwinkel Teleshop + Keizershof Hotel Aalst en De Fietserij + Jan De Nul Group
Bekijk het hier...

HANDEL Samen en Sociaal organiseert samen met SEVA Vlaamse Ardennen 2 workshops voor alle lokale besturen in Zuid-Oost-Vlaanderen rond het thema sociaal aanbesteden op 16 oktober in Haaltert en 18 oktober in Brakel. Tijdens deze workshops komen medewerkers van lokale besturen meer te weten over de verschillende manieren waarop er sociale impact gegenereerd kan worden door sociale criteria structureel in te bouwen in aanbestedingsprocedures. Het uitgangspunt van deze workshops is de praktijkgids sociaal aankopen – via deze link. Meer praktische info over deze workshops kan je verkrijgen via rumbaut@aalst.be

NIEUWS van de PARTNERS

Gemeente Haaltert:
Voorbeeld van samenwerking tussen een lokaal bestuur en een sociale onderneming, in casu Groep INTRO is de realisatie van ecologisch speeltuig in het Heldergems speelbos

De Loods vzw:
De jaarlijkse Opendeurdag van de Boerderij ging dit jaar door op zondag 3 juni. Je kon die dag genieten van hun gebruikelijke aanbod biologisch plantgoed en biologische producten, maar er was nog veel meer te beleven. Zo zorgde live-band Tavern on the Green voor een muzikale noot en was er kindergrime. Ook de hongerigen en dorstigen konden van veel extra’s genieten, zoals bijvoorbeeld een groenteplank, een kaasplank, een boterham met plattekaas of een bolletje hoeve-ijs. Als kers op de taart kwamen ook verschillende partners zoals Natuurpunt, Eva en Bijen en imkeren de Boerderij vergezellen met een infostand.

Kringwinkel Teleshop vzw:
Op 20 september organiseert Teleshop een opendeurdag in het nieuw textielsorteercentrum in Erembodegem, Industrielaan 18. Iedereen kan er de hele dag deelnemen aan rondleidingen, een blik werpen op de industriële textielsorteerlijn, kennismaken met de medewerkers en vaststellen hoe Teleshop maandelijks 60 ton textiel verwerkt.

Op 1 september vindt er opnieuw een retrobeurs plaats voor meubelen en huisraad in de Tragel in Aalst.

Teleshop tekende in op de recente oproep voor uitbreiding van Lokale Diensteneconomie (LDE) van het Vlaamse departement Werk en Sociale Economie en krijgt er binnenkort 7 plaatsen bij voor doelgroepmedewerkers.

Steunpunt Welzijn vzw:
Opendeurdag in het Wereldhuis op 26 augustus van 10u tot 18u + rommelmarkt – maak kennis met alle diensten van Steunpunt Welzijn.

Het Wereldhuis zoekt een vrijwilliger die allerlei activiteiten wil organiseren + coördineren: lees meer...

CLW VTI Aalst:
Vanaf september kan je starten in de nieuwe opleiding Duaal leren ruwbouw – Lees meer op de website van de school school of bekijk het filmpje...

CLW TechniGO! Aalst:
Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tot twaalf jaar. Op Wielekes maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Na Gent, Antwerpen en Mechelen, wordt er nu ook een depot geopend in Aalst. De leerlingen fietsmecanicien van het CLW TechniGO! runnen het depot. De eerstvolgende opening is op woensdag 29 augustus van 14u tot 16u.
Meer info vind je op https://www.facebook.com/opwielekesaalst/

VACATURES in de SOCIALE ECONOMIE

De Loods vzw
Jobstudenten
: Om ons tuin- en klusteam te versterken tijdens de zomermaanden zoeken we 4 jobstudenten voor de periode 1 augustus – 14 september 2018. Je wordt tewerkgesteld bij diverse klanten in de regio Aalst maar je vertrekt steeds vanuit onze locatie gelegen aan de Industrielaan 28 bus 8, Erembodegem.

Technisch instructeur groenonderhoud: Voltijds contract onbepaalde duur. Voor iemand die van buitenwerk houdt en graag de handen uit de mouwen steekt, of het om een strak gazon of om een wilde berm gaat. De instructeur stuurt 6 medewerkers aan en begeleidt hen bij de uitvoering van de opdrachten.

Commercieel management assistent tuingerelateerd: Voltijds contract onbepaalde duur. Als commercieel management assistent ben je werkzaam op de binnendienst van de verkoopafdeling.  Je bent intern het aanspreekpunt van de administratieve afdeling die je organisatorisch aanstuurt. Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van de coördinator en  instructeurs op commercieel vlak. Je zorgt voor een volledige administratieve en commerciële opvolging van de dossiers  en onderhoudt hierbij ook contacten met de klant en leveranciers.

De uitgebreide vacatures kunnen geraadpleegd worden op:
http://www.deloodsvzw.be/vacatures

Kringwinkel Teleshop vzw
Instructeur logistiek textielsortering: Als instructeur textielsortering werk je in de eerste plaats mee in het sorteercentrum (Industrielaan, 9320 Erembodegem). Je bent verantwoordelijk voor het logistieke proces van de textielinzameling (via kledingcontainers, onze winkels en huis-aan-huis inzamelingen) en de verwerking ervan (registratie, sorteren en winkelklaar maken).

Instructeur logistiek huisraad: Als instructeur logistiek huisraad werk je in de eerste plaats mee in het sorteercentrum (Tragel 5, Aalst). Je bent voornamelijk verantwoordelijk voor de verwerking van de ingezamelde huisraad (registratie, sorteren en winkelklaar maken).

De uitgebreide vacatures kunnen geraadpleegd worden op:
http://www.teleshop-aalst.be/vacatures-en-team/

Steunpunt Welzijn vzw - Snel&Wel
Fietskoerier: In de regio rond Aalst verzorg je de deur-aan-deur bedeling en bedelingen op adres van mailings van lokale besturen, OCMW’s en sociale en culturele organisaties (het infoblad, een programmaboekje,…), flyers en folders van organisaties, bedrijven,… dit doe je vanuit een vast sorteercentrum (Aalst).

Lees meer op: http://snelenwel.welzijn.net/werken-bij-snelwel

johannes.rumbaut@aalst.be | http://www.handelsamensociaal.be/
HANDEL Samen en Sociaal is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen Haaltert, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere en Lede dat in 2013 opgericht werd.
Online bekijken | Uitschrijven